My Sweet Memory Lane

By: Ayang Ayina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Monday, 29-Jan-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Cameron Highland ( Sabtu - 27/01/2007 )

Half of my family..
Ayah posing kat dpn cactus valley..
Mak n Diqqul..
View all 24 photos...


Thursday, 18-Jan-2007 05:48 Email | Share | | Bookmark
Pesta Dodol & Lemang (Ahad - 24/12/2006)

Dodol sblm masak
Dodol tengah nak masak
Dodol telah masak
View all 11 photos...
On December last year ketika org2 beragama Kristian sibuk buat persiapan raya diorg, aku n family balik kg atas permintaan Wan..katanya nak mintak anak2 n menantu2nya bergotong royong masak sesuatu ..rupa2nya Wan dah siapkan segala keperluan masakan n for the first time in my life aku menyaksikan secara live org memasak dodol n lemang..sungguh happenning masa tue coz adik2 mak aku ngan family memasing balik..rasa cam lebih2 lak dari org yg nak christmas tue..dodol start dimasak kul 11pagi n siap dimasak kul 4ptg..punye la lamanyer nak masak dodol nie rupa2nyer ekk..


Friday, 5-May-2006 05:20 Email | Share | | Bookmark
Berkelah Di Hulu Bendul (30/04/2006 - Ahad)

Sebelum berendam soru dulu
Diqqul & Wan
Mari-mari makan-makan
View all 19 photos...
Ahad lps Aku ikut mak,adik2,adik ipar n bakal adik2 ipar (insyaallah klu ada jodoh) gi piknik kat Hulu Bendul. Eh..lupa lak nak sebut sorang lagi, anak sedara ku yg nakal amatsss si SADIQQUL HAZIQ tu. Aku dr Kinrara dlm kul 3.15pm. Drive slow jer sbb kat hiway kejap hujan lebat giler kejap panas terik. Tu la tanda2 kebesaran tuhan kan. Aku sampai dlm kul 4.45pm. Parking manjang full aje. Maklum la cuti so berbagai jenis umat manusia ada kat situ. At last dapat parking kat area chalet atas bukit. Aku sampai jer terus la berendam tapi yg x syoknye air agak keroh coz baru lepas hujan. Ala, x kisah la as long dapat aku lepaskan gian berendam sambil melayan anak sedaraku yg naughty tu. Syok wooo...


Wednesday, 3-May-2006 09:48 Email | Share | | Bookmark
Sapura Futsal Championship 2006 (Saturday - 29 April 2006)

Heroin TLG A - Fizza & Feeza
Cian die, baru first game dah injured..alahai Izan..
Hero2 TLG yg x brape nak hero..apa la buat malu kaum jer..hehe..
View all 18 photos...
Hari Sabtu lepas SapuraCrest Petroleum mengadakan perlawanan persahabatan futsal antara jabatan di Rio De Futsal, USJ Subang Jaya. Perlawanan bermula pukul 9.30a.m. dan berakhir 4.30p.m Perlawanan disertai oleh 29 kumpulan dimana 8 kumpulan adalah wanita. Team dari department aku :

Team TLG A :
1. Kak Gee (Team Manager)
2. Fizza
3. Feeza
4. Puspa
5. Lailee
6. Fazillah
7. Fatma (Goalkeeper yg comel lote..)
8. Zuria (Simpanan)
9. Aku (Simpanan)

Team TLG B :
1. Mazlina Juraimee(Team Manager)
2. Kak Zuliyah (Bos aku ni handal gak tau..)
3. Kak Marsita
4. Kak Mazlina
5. Izan
6. Roha
7. Juliana (Goalkeeper)
8. Ruziani (Simpanan)

Setelah berhempas pulas sampai semput2 nafas sewaktu perlawanan sengit dgn STB terutama Fizza yg dah mcm nak pengsan n Lailee yg siap buat aerobik depan gol, akhirnya TLG A dapat gak ke final. Gol cantik di minit terakhir dari Feeza yg menyelamatkan TLG A. Satu pencapaian yg sungguh tak disangka2 maklumla team kami berlatih setakat 3 kali jer. Sungguh sedih so kami x la meletakkan harapan yg tinggi utk menang apatah lagi jadi juara. Sekadar masuk utk dpt experience jer, manala tau kan kot2 ada rezeki nak jadi juara. Ada gak terdengar suara2 yg mengatakan "Jgn harap la, siap la korang kene gulai..hehe.."Sewaktu final, TLG A bertemu APIIT (Dengarnye diorg ni champion 2 tahun berturut2 siap wakil M'sia). Kami dah kecut perut tapi berkat semangat, TLG A cuba gak sedaya upaya. Tapi seperti yg semua sediamaklum mmg harapan kami tipis apalagi dgn mudah APIIT melanyak kami 10-0 (sungguh menyedihkan). Waaaaaaaaa..........

Takpe la dah dpt ke final pun dah kira bagus apa. Dpt gak kami naib juara. Bkn senang tau nak lawan mereka2 yg handal tu sume. Sewaktu pengumuman kemenangan kami dikejutkan dgn berita yg x disangka2. Rupa2nya lawan kami tu pemain import. Kami dpt tau mereka tu adalah student bkn pekerja di bwh Sapura so secara otomatiknya mereka disqualified. Apapun ini bkn salah mereka kerana ini sume adalah salah faham pihak berkenaan so setelah perbincangan panjang lebar antara pihak pengurusan perlawanan maka mereka dgn sepakat mengisytiharkan kami juara bersama so kami adalah JUARA !!!...Alhamdulillah...Kan dah kata klu dah rezeki sapa tau kan..Eh ! mana dia org nak gulai kami tadi ekkk...Hehehe...


Monday, 17-Apr-2006 10:18 Email | Share | | Bookmark
Kisah Pengantin & Burungnye...(baca story dulu beb...)

Pengantin dah tiba...
Faizal & Faridah...kontrol hensem la tue...
Acik & Sadiqqul Haziq...
View all 10 photos...
http://1.srv.fotopages.com/1/10204561.jpg
Semalam aku beramai2 gi jemputan kawin anak jiran belakang umah mak aku kat Somban tu...lama gak aku x pegi umah org kawin ni tapi dah pengantin lelaki tu anak angkat mak aku so aku gagahi jua la kaki ku ini (ala...bkn nye jauh pun saje malas la tu)...sambil tunggu pengantin tiba kami soru dulu pastu posing2 sikit...lepas amik foto pengantin serba sedikit aku pun balik...tetiba aku nampak seekor burung yg amat la cantiknye sedang bertenggek kat atas wayar telefon belakang dapur umah aku...tanpa berlengah lagi aku pun snap la foto dia...sedang aku leka tetiba plak mak aku menjerit "laaa...sapo pulak la yg lopeh kan burung pengantin ni oiii..." rupa2nya burung peliharaan pengantin lelaki dah terlepas daaa...tamat la kisah pengantin & burungnyer...sekian time kacih...


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net